De kleinst mogelijke footprint.

Kiepflower is continu in beweging om innovatief en vooruitstrevend te blijven in onze groeiende teelt en bedrijfsprocessen. Ons doel is om verder te kijken dan onze marktcertificaten aangeven en zo onze footprint te verkleinen. Dit doel is zichtbaar in ons bedrijfsprofiel.

Omgeving

Kiepflower verzekert dat het teelt proces een zo min mogelijke impact heeft op de omgeving. Dit doen we door hergebruik van water, warmte en CO2. Vermindering van gewasbescherming producten en meststoffen, fossiele brandstoffen. Gebruik makend van natuurlijke bestrijders, organische meststoffen, vooruitstrevend energie management en gebruik van energie uit vernieuwende bronnen.

Marktplaats

Schapresultaat bij de retailer en klantbeleving van de consument is ons commerciële doel. Kiepflower heeft een volledig transparante keten. We kiezen voor duurzame verpakkingen en helpen klanten graag verder met groenere keuzes.

Werkplek

Wederzijds respect, vertrouwen en de ontwikkeling van personeel zijn kwaliteiten waarmee Kiepflower bekend is bij haar klanten en medewerkers.

Omgeving

Voor Kiepflower is het belangrijk dat People, Planet, en Profit onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Kiepflower houd een tweetal certificaten die onze duurzame handelingen bewijzen.

TRANSPARANT ONDERNEMEN


De consument staat centraal in de missie en visie van Kiepflower. Een bloemenschap wat verrast en fascineert geeft de garantie voor marge en omzet voor de gehele supply chain.

Bepalen van het jaar-rond assortiment

Bij het bepalen van het assortiment voor het komende seizoen evalueren we de volgende punten:

  • Trends vanuit consumenten data – seizoen veranderingen, trends in fashion en design, nationale voorkeuren
  • Vaasleven
  • Duurzaamheid in het teeltproces

De selectie is een samenwerking tussen de teeltmanager van Kiepflower, design team, stekleverancier en de provider en/of supermarkt

Teelt en oogst

  • Kiepflower teelt haar Chrysanten zoveel mogelijk emissie vrij door middel van nieuwe inzichten in milieuvriendelijke productie
  • Met onze geautomatiseerde systemen kan de teelt manager het gehele teeltproces in de gaten houden en waar nodig ingrijpen. Het planten en toepassen van biologie en gewasbescherming maar ook het oogst proces is voor een groot gedeelte geautomatiseerd
  • Data wordt dagelijks en wekelijks geëvalueerd waardoor we grip houden op onze processen.

Supply chain

  • Het grootste gedeelte van de productie van Kiepflower wordt verwerkt op haar locatie in Nieuwaal in kant en klare producten voor het supermarket schap.
  • We geloven in een zo kort als mogelijke supply chain waarbij alle partijen worden gewaardeerd en samenwerken om tot een zo goed als mogelijk eindresultaat te komen.
  • Kiepflower werkt alleen in transparant supply chains wat ervoor zorgt dat al onze chrysanten traceerbaar zijn vanaf de stekleveranciers tot en met het supermarkt schap.

Logistiek

  • Alle orders, sticker informatie en logistieke taken worden waar mogelijk geautomatiseerd opgeslagen wat traceerbaarheid mogelijk maakt.
Zuivere CO2 en elektrificering
Het energiemanagement is een onafhankelijk proces binnen Kiepflower. De verschillende bronnen zijn in clusters gekoppeld en bewaakt door geautomatiseerde systemen om ervoor te zorgen dat er geen verspilling ontstaat. Essentiele elementen voor het productie proces zoals CO2, licht en warmte kunnen geheel intern geproduceerd worden doormiddel van warmte kracht koppeling. CO2 is essentieel voor gezonde planten. De opgewekte CO2 wordt bij planten gedoseerd toegedient waarbij een deel gebruikt wordt voor groei en een deel in de bodem wordt vastgelegd.

KIEP in Touch

Geintereseerd in wat we doen? Voel je vrij om te bellen of mailen met ons vriendelijke team.

Contact information:
info@kiepflower.nl
+31 4 18 569 000

Retail specialisten

Kiepflower specialiseert zich in kant en klare emmers. Hiermee ontzorgt Kiepflower haar klanten op het gebied van productie, design en realisatie van mono, gemengde en luxe chrysanten boeketten. Bekijk de volledige range van mogelijkheden die Kiepflower te bieden heeft door op de onderstaande link te klikken.

Lees meer