Chrysantenteelt is een intensieve teelt, de hoge plaagdruk en het zo zuinig mogelijk omgaan met bemesting vormen een grote uitdaging. Het certificeringstraject voor PlanetProof zal daarom een flinke klus zijn. Maar we zijn het duurzame pad ingeslagen en de belangen van People, Planet en Profit passen in onze visie. We zijn erg gemotiveerd en starten dus ook niet bij 0.

Efficiƫnt energiebeheer

Het energiebeheer van Kiepflower is een voorbeeld van hoe Kiepflower omgaat met zo zuinig mogelijk. De verschillende energiebronnen van Kiepflower zijn geclusterd en geautomatiseerd. Door uitnutting van elektra, warmte en CO2 worden de benodigde fossiele brandstoffen tot een minimum beperkt.

certificaat aan de muur

Met On the way to PlanetProof kan Kiepflower stap voor stap werken aan haar duurzame ambities. Het certificaat helpt ons om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terug te dringen en alle mogelijkheden van duurzame teeltmethodes te onderzoeken. Ook wil Kiepflower de verlaging van broeikasemissies onderzoeken, de inzet van onkruidbestrijdingsmiddelen verlagen en de bemesting verminderen en finetunen. Ook onze verpakkingen kunnen veel duurzamer. Allemaal concrete stappen om mee aan de slag te gaan in 2019!